Societatea Dimension One Spas este preocupată în permanenţă de etica de mediu, în special în ceea ce priveşte inovaţiile tehnologice de care se ocupă departamentul său de Cercetare şi Dezvoltare.

Prin urmare, societatea oferă întotdeauna soluţii mai „verzi” pentru căzile pentru apă fierbinte de tip ecologic! Spa-urile din gama D1Spas se caracterizează prin eficienţa izolaţiei şi o eficienţă energetică îmbunătăţită. Utilizarea unui spa sau a unui sistem de fitness acvatic produs de firma Dimension One permite economisirea a până la 85 % din energie în comparaţie cu o piscină tradiţională.

În plus, societatea încurajează utilizarea materialelor reciclate, optimizând în acelaşi timp calitatea procesului de producţie al spa-urilor. Societatea D1 a oferit pentru prima dată Cabinele din gama Envirotect™ cu Arhitectură Adaptată (Architectural Trim Cabinets) în anul 2001. Aceşti pereţi exteriori sunt confecţionaţi în majoritate din cartoane de lapte reciclate după utilizare denumite HDPE, sau polietilenă de înaltă densitate. Aceştia sunt în conformitate cu criteriile de protecţie a mediului şi nu degajă emisii vătămătoare.

În ceea ce priveşte tratarea apei, D1Spas se preocupă şi de ecologie, oferind produsele UltraPure şi UltraPure Plus, care sunt sisteme brevetate de gestionare a apei care utilizează procese ecologice de purificare cum ar fi ozonul şi radiaţiile UV, reducând în acest fel în mod considerabil aportul de substanţe chimice cum ar fi clorul.