Cu ocazia Salonului Internaţional de Piscine 2012 din Lyon, Michele RAVIZZA de la EuroSpaPoolNews l-a întâlnit pe Dl. Eloi PLANES, Director General Executiv al Grupului Fluidra, care i-a acordat un « interviu la minut ».

EuroSpaPoolNews/Michele RAVIZZA: Dle. PLANES, noi publicăm în mod regulat rezultatele Grupului Fluidra care sunt întotdeauna pozitive; cum explicaţi dumneavoastră acest lucru în contextul internaţional şi în particular în ceea ce priveşte piaţa piscinelor?

 

 

stephane Figueiroa

Stéphane FIGUEROA & Eloi PLANES

 

Fluidra/Eloi PLANES: Există 2 motive principale care explică rezultatele noastre; în primul rând, începem să culegem roadele unor eforturi mari  pe care le depunem de 3 ani în ceea ce priveşte cercetarea şi dezvoltarea şi inovaţia aferente produselor noastre, în special  în ceea ce priveşte electrolizoarele de sare, tehnologia cu ultra-violete, roboţii, sistemele de dezinfecţie combinate, produsele de iluminat şi  pompele de căldură, etc. În al doilea rând, strategia noastră de investiţii în străinătate şi în special în ţările emergente; în 2012, eforturile noastre au vizat Europa de Est (România şi Muntenegru), Orientul Mijlociu (Iordania), Asia de Sud-Est (Indonezia) şi America de Sud (Columbia).EuroSpaPoolNews/Michele RAVIZZA: Pentru a reveni la Europa, care sunt axele dumneavoastră de dezvoltare în ţările de pe vechiul Continent ?

Fluidra/Eloi PLANES: În Europa, ne-am concentrat eforturile în vederea îmbunătăţirii satisfacţiei clienţilor noştri: în primul rând, am început un proces de reînnoire a tuturor agenţiilor noastre astfel încât acestea să devină mai moderne şi mai dinamice; acest lucru a început deja în Spania cu 3 ani în urmă  şi am continuat în Sudul Franţei, în Italia, în Portugalia şi vom continua în această direcţie.


În al doilea rând, am dezvoltat un serviciu de call center-uri astfel încât să le oferim clienţilor noştri servicii mai eficiente, şi în al treilea rând, am investit multe resurse în vederea îmbunătăţirii serviciilor post-vânzare.EuroSpaPoolNews/Michele RAVIZZA: Am remarcat că în Franţa aţi regrupat activitatea firmei Certikin şi pe cea a firmei Astral Piscine sub conducerea lui Stéphane FIGUEROA; intenţionaţi să repetaţi acest model în alte ţări?

Fluidra/Eloi PLANES: Franţa este o piaţă extrem de strategică pentru noi şi am considerat că este important ca  Dl. FIGUEROA să poată avea o viziune globală cu privire la piaţa respectivă pentru a ne putea gestiona cât mai bine resursele; este posibil să repetăm acest model de management în alte ţări.